PO - PÁ v 17:50 na Primě

Plněná jablka

Prostřeno - 8.12. predkrm Foto:

Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka přibližně jeden centimetr silná. Jablka vložíme do vroucího vína a po pár vteřinách vyndáme.

Postup
1

Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka přibližně jeden centimetr silná

Jablka vložíme do vroucího vína a po pár vteřinách vyndáme

Položíme na talíř a po vychladnutí zdobíme náplní, kterou si připravíme z měkkého tvarohu

Do tvarohu přidáme dvě lžíce smetany a důkladně rozetřeme

Osolíme podle chuti, přidáme uvařený žloutek a opět důkladně promícháme

Po naplnění jablečných kroužků dozdobíme zavařenou višní a ořechem

 

Předkrm

 

Plněná jablka


Ingredience:    

  • 2–4 jablka (podle velikosti)
  • 0,4 l bílého vína (cca)

Náplň:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 polévkové lžíce husté smetany (nebo jogurtu)
  • 1 uvařený žloutek
  • sůl
  • zavařené višně a celé ořechy (na ozdobení)

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

kedlubna první
díky, Ilono 0 09.12.2010 15:20

Díky za upřesnění! Vyzkouším to někdy. Jinak jste vařila moc dobře a je mi líto, že Vás tak hloupě málo obodovali! Gratuluji k vaření !

Ilaw
Do náplně, je potřeba ještě 0 09.12.2010 08:48

Do náplně, je potřeba ještě přidat hrstka nastrouhaných ořechů. Nějak mi to z receptu vypadlo a určitě by to nebylo ono.

reklama