PO - PÁ v 17:50 na Primě

Plněná jablka

Prostřeno III - 14.3. 2011 dezert Foto:

Z jablek vykrojíme jádřince a vzniklý otvor vyplníme kouskem másla a dvěma lžičkami brusinkového kompotu.

Postup
1

Z jablek vykrojíme jádřince a vzniklý otvor vyplníme kouskem másla a dvěma lžičkami brusinkového kompotu

Pak jablka vložíme do zapékací mísy, posypeme cukrem a skořicí, nepatrně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka

Na talířích ozdobíme šlehačkou

 

Dezert

Plněná jablka

Ingredience:

  • 5 porcí
  • 5 jablek
  • 100 g brusinkového kompotu
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 lžička skořice
  • 50 g másla
  • 250 g šlehačky

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Pepa Sokolov
pečená jablka 0 04.07.2012 09:15

Určitě neloupat! Pečená jablka jsem jedl již více než 50 roky i moje mamka je pekla ve slupce!

Buny
já bych možná ta jablíčka 1 14.03.2011 19:47

já bych možná ta jablíčka oloupala

Rxxxx
šlupka 15.03.2011 10:18

Ale to by ta jablíčka špatně držela pohromadě a vytekla by šťáva

reklama