PO - PÁ v 17:50 na Primě

Plněná kuřecí prsa v schwarzwaldské šunce

Prostřeno XI (16) 4.5.2015 hl. chod Foto:

Závitků z drůbežího masa bylo během týdne více, i tady tedy bude s čím srovnávat.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí prsa 500 g
schwarzwaldská šunka 100 g
čerstvé bylinky
česnek 2 stroužky
měkký tavený sýr 100 g
drůbeží vývar 300 ml
červené víno 300 ml
hnědý cukr 1 lžíce
sůl
Šťouchané brambory:
brambory 500 g
máslo 100 g
smetana 100 ml
mladé cibulky 3 ks
sůl
Postup
1

Kuřecí prsa nařízněte ostrým nožem uprostřed tak, aby vznikla kapsa. V misce smícháme česnek, bylinky a měkký sýr. Směsí naplňte každé prsíčko. Každý kus masa obalte dvěma plátky šunky, osolte a opepřete a zatáhněte na rozžhaveném oleji na pánvi. Poté prsa přendejte do zapékací misky a pečte 10 minut v troubě rozehřáté na 180˚C. Na pánvi do výpeku přidejte vývar, cukr a víno a vařte, dokud mírně nezhoustne. Kuřecí prsa vyndejte z trouby a na chvíli je ještě dejte povařit do pánve. Vyjměte a nechte chvíli odpočinout.

2

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do brambor přidáme rozpuštěné máslo, teplou smetanu, sůl, bílý pepř, nasekanou jarní cibulku, důkladně rozšťoucháme a podáváme s kuřecími prsíčky nakrájenými na plátky, nebo překrojenými šikmým řezem.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama