PO - PÁ v 17:50 na Primě

Plněná rajčata s francouzskou bagetkou

Prostřeno XI (20) 3.6.2015 předkrm Foto:

Předkrm dobře vypadal, náplň byla lahodná, bagetky se povedly, jen to syrové nedozrálé rajče nikoho neuchvátilo.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
rajčata 5 ks
majonéza 3-4 lžíce
konzervovaný tuňák 250 g
naložené ančovičky 4 ks
solené kapary 1 lžíce
kousek másla
tavený sýr 1-2 kostky
parmazán
sůl
Francouzská bagetka:
vlažná voda 300 ml
cukr 1 lžička
sůl 1 lžička
čerstvé droždí 17 g
Postup
1

Pusťte se do přípravy rajčat. Odkrojte jejich vrchní část jako čepici a pomocí lžičky vydlabejte dužinu (tu si ponechejte stranou, budete ji potřebovat). Rajčata otočte dnem vzhůru, aby vytekla všechna zbývající šťáva. Vrchní část rajčat si ponechte na závěr na ozdobu.

2

Do kuchyňského mixéru dejte okapaného tuňáka z konzervy, kapary, naložené ančovičky, citronovou šťávu, dužinu z rajčat a vše společně promixujte.

3

Do směsi přidejte majonézu, tavený sýr, máslo apod.

4

Tuňákovou směsí naplňte vydlabaná rajčata, ozdobte je lístky čerstvé bazalky, nastrouhaným parmezánem a odkrojenými čepičkami. Ihned podávejte.

5

Bageta: Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto pak zpracujeme do bochánku, rozdělíme na pět dílů, každý díl znovu vypracujeme do bochánku a vyválíme šišky. Ty dáme na šířku plechu, na kterém je papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potřeme je vlažnou vodou a vložíme do předehřáté trouby. Do trouby ještě na spodní plech nalijeme asi dvě deci vody.Pečeme dvacet minut na 220 stupňů.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama