PO - PÁ v 17:50 na Primě

Plněné zapečené žampióny

Prostřeno XI (12) plzeňsko 9.4.2015 předkrm Foto:

Poměrně hutný předkrm obsahoval dost masa a sýr. Hostitel doporučuje na maso koření tandoori masala.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mleté maso 200 g
žampiony 250 g
tandoori masala 1 lžička
vejce 1 ks
tvrdý sýr 100 g
malá cibule 1 ks
sladká paprika 1/2 lžičky
sůl
Postup
1

Žampióny očistíme, zbavíme noh a mírně vyřízneme vnitřek. Nesolíme.

2

Příprava směsi: Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, vajíčkem, půlkou lžičky sladké papriky, špetkou pepře a soli. Kdo chce, může přidat pro říz chilli omáčku a lžičku koření tandoori masala.

3

Žampióny vrchovatě naplníme masovou směsí a do středu vtlačíme nastrouhaný sýr (množství jako když nabíráme špetku) a ještě posypeme navrchu. Takto naplněné houby vyskládáme na plech a pečicí papír a pečeme v troubě zhruba 20 minut na 200°C.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama