PO - PÁ v 17:50 na Primě

Plněný závitek, rýže

Prostřeno! XII (4) 8.9. hl. chod Foto:

I když Pavel neříká svému chodu španělský ptáček, diváci tentokrát mohou po několika pokusech z minula vidět, jak se takový dobrý ptáček dělá a dokončuje.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí plátky 5 ks
vejce 2 ks
kus slaniny
gothajský salám 200 g
okurka 2-3 ks
cibule 1 ks
tuk (sádlo, olej)
sůl
Postup
1

Plátky nejprve dobře naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme hořčicí. Pokladem kousky natvrdo uvařeného vejce, salámu, okurky, slaniny, dobře zabalíme, ovineme nití a na cibuli a sádle dobře orestujeme. Zalijeme ideálně vývarem a v tlakovém hrnci vaříme (dusíme) doměkka. Na konci maso vyndáme, nitě odstraníme, šťávu z masa vydusíme na tuk, zahustíme moukou a dochutíme. Povaříme na dobrou omáčku.

2

Podáváme s pytlíkovou rýží, kterou při podávání podáváme hezky naservírovanou na kopečky, ozdobené petrželkou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Kamilio
Jeden ze způsobů, jak pokazit 0 12.10.2015 19:16

Jeden ze způsobů, jak pokazit dobré jídlo je podávat ho s pytlíkovou rýží. K hovězímu je super jasmínová rýže.

reklama