PO - PÁ v 17:45 na Primě

Poctivá hovězí polévka

Prostreno! XIV (16) 29. 11. pol Foto:

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí kost
hovězí maso na polévku 250 g
cibule 1 ks
větší mrkev 2 ks
větší petržel 1 ks
celer 1/4
sůl
libeček
vejce 1 ks
Domácí nudle
vejce 1 ks
sůl
Postup
1

Hovězí maso a kost vložíme do hrnce, zalijeme vlažnou vodou, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vaříme na mírném plamení dvě hodiny.

2

Domácí nudle: Do mouky uděláme důlek, do kterého vklepneme vajíčko, přidáme trošky soli, promícháme, těsto nesmí lepit, vyválíme tenký plát, který rozpůlíme, půlky dáme na sebe a nakrájíme třícentimetrové pruhy a poté nudle, které si necháme proschnout na podložce.

3

Nakonec přidáme do vývaru nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme nasekaný libeček, nudle a vaříme ještě 10-15 minut a naposled rozšleháme ve vroucí polévce vajíčko.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

.-.-.-.
Co je na té polévce 0 30.11.2016 10:54

Co je na té polévce poctivého? A do těsta na nudle se sůl nedává, špatně ta placka potom schne. Ach jo.

reklama