PO - PÁ v 17:50 na Primě

Podvarak s krůtím a vepřovým masem

Prostřeno - 13.12. hl.jidlo Foto:

Na oleji osmažíme cibuli. Zelí vysypeme do cedníku a propláchneme. Pak vyklopíme do hrnce a asi půl hodiny smažíme.

Postup
1

Na oleji osmažíme cibuli. Zelí vysypeme do cedníku a propláchneme. Pak vyklopíme do hrnce a asi půl hodiny smažíme. Přidáme sůl, pepř, červenou mletou papriku a cukr. Vepřové maso naklepeme, osolíme, ochutíme steakovým kořením a naskládáme do pekáče. Do stejného pekáčku dáme také osolené krůtí maso a společně pečeme zaklopené asi hodinu až hodinu a půl. Poté pekáč otevřeme, přidáme k masu připravené zelí a dopečeme asi půl hodiny.

Přílohy

Urnebes salát

Ingredience: balkánský sýrajvarčesnek

postup:

Vše smícháme do směsi.

Pečené kapie

Ingredience: paprikyolejocetčesnek

postup:

Papriky opečeme v troubě nasucho, pak oloupeme a ochutíme olejem a octem. Osolíme a přidáme česnek.

 

Hlavní jídlo

Podvarak  s krůtím a vepřovým masem, příloha -  brambory na másle,  pečené papriky s česnekem

 

Ingredience:

  • 4 sklenice kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 2–3 lžíce oleje
  • 5 plátků krkovice
  • krůtí maso

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Nesro
no nic moc 0 19.12.2010 16:18

no už jenom jak čtu že je to směs z krůtím masem tak mám husí kůži...vím že snaha tu byla ale fakt díky néé :-)) to radší křupavý chleba ze solí.. :-)

Žofina
Doufám 0 17.12.2010 09:10

že na dvorku chováte krůty, v chlívku prasata a zelí,že Vám vyrostlo na zahrádce a pak jste si jej sama vlastnoručně naložila.

Tomáš Novotný
Papriky 0 16.12.2010 18:29

Recepty jsou opravdu velmi stručné, nic neříkající. Já bych chtěl požádat paní Vladimíru o recept na papriky s česnekem, v Srbsku jsem je ochutnal a jsou opravdu výtečné.

rimoni
Brambory na másle 1 14.12.2010 09:43

Pani Vladimíro, prosím Vás o napsání receptu. Děkujeme.

trokam
Brambory na másle 14.12.2010 10:44

Máte recht, ale to by byla reklama na Zepter

Karel Prokopič
Ty recepty zřejmě píše něčí příbuzná, ne? 0 13.12.2010 20:42

Sledoval jsem ten pořad a netuším, jak někdo může načmárat tak lajdácky recept.
Nejvíc mě zajímaly ty "brambory na másle", protože to bylo opravdu objevné a u nás nepoužívané.

A nebo je cílem pouze dělat promo oné knížce, aby si ji lidi kupovali už jenom proto, že tady tu nedokonalost nelze za recepty považovat.

Asi jste přijímání toho pracovníka-ce, dělali podle vizáže nebo podle příbuznosti, nicht wahr?

reklama