PO - PÁ v 17:50 na Primě

Poklad z udírny, domácí chléb

Prostřeno XI (21) 11.6.2015 předkrm Foto:

Uzené bylo domácí z Moravy od maminky. Recept na chleba je ten, co dlouho kyne, peče se v hrnci, je moc dobrý a krásně praská.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Chléb:
voda 1,5 hrnku
sušené droždí 1/2 lžičky
sůl 1,5 lžičky
drcený kmín
Postup
1

Z uvedených surovin si uhněteme těsto, které přikryjeme fólií a necháme 12-18 hodin kynout v pokojové teplotě. Druhý den těsto vyndáme a přehneme, vytvarujeme bochník a necháme ještě další hodinu kynout.

2

Troubu předehřejeme a dáme do ní vyhřát nádobu (větší hrnec, kastrol, pekáčeks poklicí) na pečení. Do nádoby přendáme těsto a pečeme 30 minut přikryté a 20 minut odkryté.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama