PO - PÁ v 17:35 na Primě

Polévka z pečené červené řepy

Prostreno! XIV (11) 25.10. pol Foto:

Aromatická zeleninová polévka byla zvláštní, paní Jarmile ani Marii moc nejela, ale zbytek společnosti si ji vychutnal.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
řepa 4 ks
mrkev 2 ks
pastinák 2 ks
červená cibule 1 ks
bílá cibule 1 ks
sůl
sušené švestky 5 ks
chilli
badyán 2 ks
Postup
1

Zeleninu oloupeme, nakrájíme na větší kusy, dáme na plech, zakápneme řepkovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct na 20-30 minut do trouby na 220°C. Dvakrát až třikrát během pečení promícháme.

2

Zeleninu po upečení zalejeme 750 ml horké vody, přidáme švestky a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přidáme lžíci balsamika, špetku chilli, sůl a pepř. Přelijeme do hrnce a vaříme spolu s badyánem a hřebíčky asi 10 minut.

3

Servírujeme s nadrobno nakrájenou sušenou švestkou a případně ozdobíme zeleninovými chipsy.

4
Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym Danda
Opravdu mňamka 0 03.11.2016 23:02

Opravdu mňamka

reklama