PO - PÁ v 17:50 na Primě

Polévka z pečených rajčat

Prostřeno! XII (3) 4.9. polévka Foto:

Aby to nebyl jenom čistý krém, Aleš do polévky na závěr přidá hrášek a kukuřici.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
zralá rajčata 4 ks
cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
kuřecí vývar 1 l
sůl
hrášek na ozdobu
kukuřice na ozdobu
Postup
1

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semínka. Cibule nakrájíme na střední proužky. Česnek oloupeme a vložíme do rajčat, aby se nespálil. Vše dáme na vymaštěný plech nebo do remosky, osolíme, opepříme a dáme péct na čtyřicet minut do trouby na 180°C, dokud rajčata nezmenší objem asi na polovinu. Necháme vychladnout.

2

Zahřejeme vývar a přidáme k němu rajčatový protlak. Přidáme pečenou zeleninu a vaříme na mírném ohni deset minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme, případně dochutíme solí a pepřem.Při podávání dozdobíme hráškem, kukuřicí a lístky čerstvé bazalky.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama