PO - PÁ v 17:50 na Primě

Polský zeleninový salát

Prostřeno! XII (2) 26.8. předkrm Foto:

Salát, který je v mezinárodní studené kuchyni znám jako ruský, u nás jako bramborový, je oblíbený i v Polsku. Má trochu jiné složení a sladší chuť.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mrkev 3 ks
sůl
kousek celeru
zelený hrášek 1/2 plechovky
kukuřice 1/2 plechovky
vejce 4 ks
kyselá okurka 3 ks
hořčice 1 lžíce
majonéza 4 lžíce
jablko 1 ks
Postup
1

Uvaříme do měkka kořenovou zeleninu, brambory, vejce natvrdo. Uvařenou vychladlou zeleninu, kyselé okurky a vejce nakrájíme na malé kostičky. Všechny ingredience dáme do větší misky a přidáme scezenou sterilovanou zeleninu, hořčici, majonézu, sůl a pepř dle chuti, zamícháme a odstavíme na hodinu do ledničky.

2

Podáváme v malých mističkách s bagetkou.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Saláty, Vegetariánské, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama