PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pórková polévka s opečenými houstičkami na másle

Prostřeno! XII (4) 7.9. polévka Foto:

Zvláštností této polévky je přidané droždí, které restujeme společně se zeleninou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
bílé pečivo na krutony
pórek 3 ks
droždí 1 kostka
olej nebo máslo
máslo 100 g
zeleninový bujón v kostce 1 ks
světlá jíška
sůl
Postup
1

Pórky (světlou část) nakrájíme na menší kousky. V hrnci roztavíme máslo a na něm rozpustíme droždí. Přihodíme pórek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem (lépe zeleninovým), osolíme. Vaříme do změknutí, aby byl pór ještě trochu křupavý. Zahustíme instantní nebo vlastní jíškou dle potřeby. Podáváme s opečenými krutony.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Bobek.1
zeleninovy vyvar v kostce, 0 08.09.2015 13:18

zeleninovy vyvar v kostce, ach jo.

reklama