PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pošírovaná hruška v červeném víně s vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno XI (12) praha 15.4.2015 dezert Foto:

Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě nebo jiné tekutině, avšak nesmí se vařit.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sladší červené víno 1 láhev
hruška 3 ks
vanilková zmrzlina 500 ml
Postup
1

Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vyndáme jádřinec. Do kastrůlku nalijeme celou láhev červeného vína a vložíme skořici a hrušky. Vaříme na mírném ohni cca 20-30 minut a redukujeme víno, až se z něj stane skoro sirup. Hrušky mezitím změknou. Ovoce naservírujeme na talíř, doprostřed hrušky vložíme kopeček vanilkové zmrzliny a porci přelijeme sladkou vinnou omáčkou.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama