PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pravé italské tiramisu

Prostřeno XI (7) jihočesko 6.3. 2015 dezert Foto:

Dezert, který potěší snad každého, zvláště je-li „pravé“.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
rozpustná káva 500 ml
Amaretto 2 panáky
italské piškoty Savoiardi nebo cukrářské piškoty 1 sáček
cukr krupice 5 lžic
vejce 5 ks
kakao holandského typu na posypání
Postup
1

Nejdříve si uvaříme rozpustnou kávu na namáčení piškotů, aby vychladla. Mascarpone vyndáme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.

2

Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pěny. Poté si z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové pěny vmícháme Mascarpone a poté opatrně vmícháme sníh z bílků.

3

Do vychladlé kávy přidáme 2 panáky Amaretta. Piškoty v ní namáčíme a skládáme na dno misky – formy, dáme vrstvu krému, vrstvu piškotů… Poslední je vrstva krému, kterou poprášíme hojně kakaem.

4

Vložíme do lednice a necháme rozležet, nejlépe 24 hodin.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama