PO - PÁ v 17:50 na Primě

Profiterol

Prostřeno XI (8) jihomorava 9.3. 2015 dezert Foto:

Podle tohoto názvu by asi jen málokdo odhadoval něco sladkého.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
čokoláda na vaření 50 g
Na šlehačku:
vanilkový pudink 1 sáček
kakao 3 lžíce
cukr moučka 1/2 hrnku
kukuřičná mouka 5 lžic
Na čokoládový krém:
kakaové mléko 1 l
Na bílý krém:
cukr krystal 1 hrnek
mléko 500 ml
cukr krystal 3 lžíce
máslo 1 lžíce
máslové sušenky
máslové sušenky
cukrářské piškoty
čokoláda - nastrouhaná 25 g
Postup
1

Bílý krém: 2/3 mléka zahřejeme a v 1/3 rozmícháme puding s cukrem. Jakmile začne mléko vařit, přidáme směs a zamícháme, přidáme rozdrobené máslové sušenky a mícháme do zhoustnutí, necháme chvíli vychladnout.

2

Čokoládový krém: 750 ml kakaa zahříváme v hrnci s cukrem a čokoládou. Zvlášť v misce smícháme zbytek kakaového mléka s kakaem a moukou, dobře promícháme, aby se ingredience spojily, potom dáme do hrnce, přidáme máslo a rozdrobené sušenky, zamícháme, a tak nám vznikne krém, necháme chvíli vychladnout.

3

Do sklenice dáme jako první vrstvu bílý krém, na něj poté nalijeme čokoládový krém, dáme vychladit do lednice, před podáváním ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Ach jo!
Jen tiše doufám, že nezkušené 1 14.03.2015 19:12

Jen tiše doufám, že nezkušené kuchařky nebudou tvořit dezert podle předloženého receptu!Které hovado to píše?

Nitas/
Věřím, že lidé nejsou tak 15.03.2015 20:59

Věřím, že lidé nejsou tak hloupí.

Nitas/
Děkuji za odpověď!! Stále je 0 13.03.2015 16:21

Děkuji za odpověď!! Stále je něco nového - alespoň pro mě. Mějte hezké nejen jarní dny!!

Nitas/
Je možné, že se pod názvem 1 11.03.2015 20:30

Je možné, že se pod názvem profiterol podává v Řecku něco jiného než je u nás obvyklé. Ve vyhledávači vyjedou i řecké recepty a pod tímto názvem jsou obrázky hodně podobné Kyrimu provedení profiterol. Docela by mě zajímal názor Řeků u nás žijících. Ráda se poučím.

Anonym
Je. V Řecku (ale také v 13.03.2015 14:03

Je. V Řecku (ale také v Itálii) je pod názvem profiterol prodáván dezert z dvou krémů (také avětlý a tmavý), ale rozhodně ne se sušenkami. V krému jsou takové plněné kuličky z těsta podobného "větrníkovému".

reklama