PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pstruh na rozmarýnu

Prostřeno - 2.2.2011 Pavla Vitázková - hl.jidlo Foto:

Omyté pstruhy naplníme snítkami čerstvého rozmarýnu, nasolíme zevnitř i zvenku a posypeme kořením na ryby. Nakrájíme plátky citronu, které vložíme každé rybě do pusy.

Postup
1

Omyté pstruhy naplníme snítkami čerstvého rozmarýnu, nasolíme zevnitř i zvenku a posypeme kořením na ryby. Nakrájíme plátky citronu, které vložíme každé rybě do pusy.

Vše položíme na plech a postříkáme olivovým olejem. Brambory očistíme (není třeba loupat) a nakrájíme je na půlcentimetr tlustá kolečka. Naklademe je na plech mezi pstruhy.

Vše posolíme (doporučujeme mořskou solí). Nasekáme zbytky čerstvého rozmarýnu a posypeme. Pečeme v troubě cca na 180 stupňů asi 20 až 30 minut v závislosti na velikosti pstruhů.

Studená křenová omáčka: Do misky nalijeme biosmetanu, kterou smícháme se smetanovým křenem. Přidáme vlašské ořechy. Malinko dosolíme a přidáme trochu citronové šťávy.

 

Hlavní chod

Pstruh na rozmarýnu s plátky brambor, vše podávané se studenou křenovou omáčkou

Ingredience:

  • 5 chlazených pstruhů
  • 1 kg brambor
  • čerstvé snítky rozmarýnu
  • citron
  • 300 ml biosmetany
  • smetanový křen
  • vlašské ořechy
  • směs koření na ryby

Témata článku: Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama