PO - PÁ v 17:50 na Primě

Qatayef

Prostřeno! XII (2) 31.8. dezert Foto:

Egyptské bezvaječné palačinky se osmaží jen po jedné straně, naplní oříšky a hrozinkami a před podáváním znovu osmaží.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mouka 3,5 sklenice
cukr 2 lžičky
droždí 1 lžička
jedlá soda 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
Směs na náplň:
mandle
kešu
kokos
lískové oříšky
voda 2–3 skleničky
Postup
1

Mouku zamícháme se solí a sodou, droždí smícháme s teplou vodou a cukrem. Poté dáme vše dohromady a důkladně zamícháme. Těsto necháme asi hodinu kynout.

2

Rozpálíme teflonovou pánev zlehka potřenou olejem a upečeme palačinky jen po jedné straně. Všechny odložíme na tácek a pak je na neopečené straně naplníme směsí, přehneme a necháme vystydnout.

3

Naplněný qatayef znovu smažíme v hluboké pánvi s horkým olejem a mezitím smícháme citronovou šťávu s cukrem. Tou polejeme qatayef, který můžeme podávat ještě se šlehačkou smíchanou s medem.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama