PO - PÁ v 17:50 na Primě

Quiche - koláč se šunkou, cibulí, vejcem, sýrem a zeleninou

Prostřeno XI (11) liberecko 1.4.2015 předkrm Foto:

Oblíbený slaný francouzský koláč se neobjede bez křehkého těsta, vajec a smetany, paní Etela radši použila už malé předpečené korpusy.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vejce 2 ks
cibule 500 g
šunka nebo slanina 100 g
sýr (čedar apod.) 150 g
máslo 1 ořech
křehké, linecké těsto nebo hotový korpus
Postup
1

Dobře orestujeme cibuli na kousku másla a na malém ohni necháme podusit. V míse prošlehejte vejce, přidejte smetanu, vychladlou cibuli, polovinu sýra, pokrájenou šunku, osolte, opepřete. Náplň naneste na připravený předpečený korpus(y), posypte zbytkem sýra a pečte 20–25 minut.

2

Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Nechte trochu zchladnout a podávejte.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama