PO - PÁ v 17:50 na Primě

Rajčatová polévka

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 20.4.2015 polévka Foto:

Moničina tomatová polévka s těstovinami byla hustá skoro jako hlavní chod.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
loupaná rajčata 2 plechovky
větší cibule 1 ks
olivový olej 3 lžíce
těstoviny 2 hrsti
sůl 1 lžička
cukr 1 lžíce
bazalka 1 lžička
mletá skořice 1/2 lžičky
mletý pepř 1/2 lžičky
Postup
1

Cibulku nakrájíme na tenké plátky, osmahneme ji na olivovém oleji dozlatova, přidáme rajčata i se šťávou a postupně další ingredience. Pokud je sezona bylinek, přidáme raději bazalku čerstvou, ale může být i sušená. Vše smícháme, povaříme půl hodiny, rajčata rozmixujeme nebo propasírujeme tak, aby nám v polévce ještě zůstaly kousky.

2

Dosolíme, popř. dosladíme podle chuti. Mezitím jsme si uvařili těstoviny v osolené vodě podle návodu, je lepší použít vaječné. Přidáme je do polévky, kam také můžeme přidat dvě polévkové lžíce zakysané smetany.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

of64
...vaříme půl hodiny a přitom 0 21.04.2015 07:10

...vaříme půl hodiny a přitom příprava trvá do 30 minut??????

reklama