PO - PÁ v 17:50 na Primě

Rajská polévka s krutony

Prostřeno XI (16) 4.5.2015 polévka Foto:

Tak trochu jiná tomatová polévka, než známe, která Petrovi prý zachutnala v Izraeli, i když její původ nezná.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
pórek 1 ks
cibule 3 ks
rajčata 1,5 kg
sušená bazalka 1/2 sáčku
sůl
hnědý cukr 2 lžíce
máslo 1/4 ks
Krutony:
toastový chléb 5 plátků
máslo 1 ořech
mořská sůl
Postup
1

Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo a olej. Přidejte na kostečky nakrájenou cibuli a pórek a nechte za občasného míchání smažit. Mezitím v jiném hrnci spařte rajčata a pak je propláchněte studenou vodou a oloupejte. Do směsi cibule a pórku přidejte sušenou bazalku. Oloupaná rajčata osolte, opepřete, přidejte půl litru vody a nechte asi 20 minut provařit. Poté polévku nechejte vychladnout a rozmichujte tyčovým mixérem do hladka.

2

Pět plátků toustového chleba pomažte máslem a naskládejte na sebe. Poté ho nakrájejte na kostečky nebo na “tyčinky”, které se k polévce dají přikusovat. Jednotlivé kostky nebo tyčinky vyskládejte na pečící papír, osolte mořskou solí a na pekáči pečte při 180 stupních do zhnědnutí.

3

Polévku při servírování můžete ještě ozdobit nastrouhaným pepřem a lístkem bazalky. Krutony podáváme na talířku zvlášť.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama