PO - PÁ v 17:50 na Primě

Rajský krém

Prostřeno XI (7) jihočesko 3.3. 2015 polévka Foto:

Pokud budou všichni hosté jíst rajčata, polévka nejspíš zachutná. Ovšem vždy se najde někdo, kdo něco nejí.

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Suroviny
rajský protlak
smetana ke šlehání 200 ml
rajčata 500 g
máslo 3 lžíce
cibule 1 ks
zeleninový vývar 750 ml
parmazán
Postup
1

Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak a necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.

2

Polévku dochutíme pepřem a smetanou, popřípadě cukrem.Polévku podáváme s nastrouhaným parmazánem a bazalkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama