PO - PÁ v 17:50 na Primě

Ravani s vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno XI (7) jihočesko 5.3. 2015 dezert Foto:

„Ravani“ budou dalším překvapením. Co se bude podávat jako dezert?

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Suroviny
kypřící prášek 1 sáček
krupice 1 hrnek
bílý jogurt 2 ks
cukr krystal 1 hrnek
vanilkový cukr 4 sáčky
vejce 4 ks
pomerančová kůra
Na sirup:
voda 2 hrnky
cukr 2 hrnky
šťáva z 1 citornu
Na domácí zmrzlinu:
tatra mléko 1 ks
Salko 1/2 plechovky
šlehačka v prášku 1 sáček
vanilkový cukr 2-4 sáček
Postup
1

Žloutky a cukr ušleháme. Přidáme olej a jogurt, mouku, prášek do pečiva a vanilku a ušleháme dohladka. Nakonec bílky ušleháme do tuhého sněhu a přimícháme opatrně k těstu. Vymažeme pekáč s máslem a vysypeme polohrubou moukou a vylijeme těsto do pekáče. Dáme péct na 15–20 minut, na 200°C. Po upečení propícháme buchtu špejlí a necháme vychladit.

2

Sirup: Spojíme vše dohromady, za občasného míchaní vaříme 5–10 minut. Necháme vychladnout. Poté pomalinku zalijeme sirupem. Buchtu servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

3

Na zmrzlinu: Tatru dáme do mrazáku, mixujeme 10–15minut, až se napění, přidáme pomalu šlehačku v prášku. Mícháme do ztuhnutí, nalijeme Salko a přidáme vanilku. Mrazíme 10 hodin!

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

999mnamka
prosím kolik jogurtu je 0 06.03.2015 16:04

prosím kolik jogurtu je potřebad, 150+150g???

reklama