PO - PÁ v 17:50 na Primě

Ravioly s ricottou a špenátem

Prostřeno XI (12) plzeňsko 8.4.2015 předkrm Foto:

Barbora se odvážně pustila do domácích těstovin, na jejichž tvarování měla šikovné formičky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Na těsto:
olej 2 lžíce
vejce 4 ks
sůl 1 špetka
Na náplň:
ricotta 250 g
listový špenát 1 balení
česnek 2 stroužky
parmazán 50 g
sůl
slanina na ozdobu 50 g
Postup
1

Z uvedených přísad dobře prohněteme a vyválíme nudlové těsto. Dále si podusíme špenát s česnekem, ochutíme, a když vychladne, smícháme jej s ricottou a parmazánem, aby bylo tak akorát husté na plnění, osolíme a opepříme, protože ricotta nemá výraznou chuť.

2

Z těsta vykrajujeme čtverečky nebo kolečka, na každé kolečko dáme lžičku náplně, stlačíme. Pokud nemáme formičky, okraje musíme slepit vajíčkem nebo bílkem. Ravioly dáme opatrně uvařit do osolené vroucí vody, dokud těstoviny nevyplavou (stačí pár minut).

3

Navrch opečeme pokrájenou slaninu a čerstvou pastu posypeme. Kdo chce vegetariánské špagety, vystačí si např. s osmaženou cibulkou.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Vlad´ka
Těsto hrozně tuhe na ravioly 0 10.04.2015 14:10

Těsto hrozně tuhe na ravioly nevhodne

reklama