PO - PÁ v 17:50 na Primě

Řecký salát

Prostřeno XI (22) 16.6.2015 předkrm Foto:

Získejte náskok: rajčata, okurky, papriku a fetu můžete pokrájet a smíchat dvě hodiny předem. Cibuli a ocet přidejte až těsně před podáváním.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
rajče 4 ks
okurka 1 ks
červená paprika 1 ks
červená cibule 1 ks
černé olivy 70 g
sýr feta 170 g
oregano 1 větvička
červenný vinný ocet
sůl
Postup
1

Rajčata a okurky nakrájejte na větší kusy. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, cibuli na klínky. Všechnu zeleninu i olivy rozdělte do misek nebo hlubokých talířů a zakápněte olivovým olejem.

2

Na salát nasypte kostičky fety a na ni oregano. Na stůl postavte vinný ocet a sůl, aby si každý mohl dochucovat podle svého. Salát podávejte s bílým pečivem – na závěr jím můžete vytřít lahodnou směs olivového oleje a šťávy, kterou pustila rajčata a okurky.

Témata článku: Saláty, Vegetariánské, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama