PO - PÁ v 17:50 na Primě

Ředkvičkový salát

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 20.4.2015 předkrm Foto:

Pokud si míchaný zeleninový salát připravujeme dopředu, listový salát bychom měli přidávatjako poslední – jinak zvadne a ztratí křehkost.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
ředvičky 10 ks
jarní cibulka 3 ks
hlávkový salát 1/2 ks
hořčice 2 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
cukr 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
Postup
1

Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, dále očistíme cibulku, kterou nakrájíme na kolečka, hlávkový salát nakrájíme na tenké proužky nebo natrháme. Bokem si namícháme zakysanou smetanu se zbytkem ingrediencí, zálivku zamícháme do zeleniny a salát dobře promícháme. Podle chuti dosladíme, okyselíme, dosolíme a opepříme. Můžeme podávat s bagetkou opečenou na másle.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Saláty, Vegetariánské, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Milpos
Jaký česnek ? 0 23.04.2015 17:38

Jaký česnek ?

Anonym
a co ten česnek? Kolik 0 20.04.2015 20:40

a co ten česnek? Kolik stroužků do toho salátu?

reklama