PO - PÁ v 17:50 na Primě

Restovaná kuřecí játra na Kagoru podávaná s lehkým rukolovým salátkem

Prostřeno XI (12) plzeňsko 10.4.2015 předkrm Foto:

Jitka se chtěla vytáhnout, nevzdala ani domácí pečivo. Kagor je druh dezertního červeného vína.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí játra 500 g
cibule 2 ks
víno Kagoru 100 ml
máslo 1 ořech
sůl
rukola 1 svazek
hladká mouka 2,5 hrnku
droždí 1/2 kostky
Postup
1

Játra: Nakrájíme cibulku najemno a dáme na pánev s rozpáleným olejem. Když cibulka zpění a malinko zesklovatí, přidáme najemno nakrájenou slaninu a restujeme. Pak přidáme omytá a očištěná kuřecí játra a opět restujeme, osolíme, opepříme, a když jsou játra skoro hotová, podlijeme vínem a necháme projít varem. Na závěr přidáme trochu studeného másla na zahuštění.

2

Salátek: Rucolu omyjeme, lehce osolíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme.

3

Domácí pečivo: Do misky nasypeme mouku, osolíme, promícháme a uprostřed utvoříme malý důlek, do kterého dáme rozdrobené kvasnice, špetku cukru, zalijeme trochou vlažné vody a počkáme, až kvásek vzejde. Pak přidáme necelý hrnek vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočívat a pomalu kynout pod čistou utěrkou na teplém místě aspoň půl hodiny. Pak z těsta tvarujeme pečivo do požadovaného tvaru, dáme na plech, necháme opět chvilku kynout a pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Skvělé a také doporučujeme. 0 11.04.2015 08:08

Skvělé a také doporučujeme. Škoda, že soutěžící byli tentokrát jaksi mimo. Gratulujeme paní Jitce. Je pro nás vítězkou. Má náš obdiv.

reklama