PO - PÁ v 17:50 na Primě

Roštěnka zapečenka

Prostřeno III - 25.3. 2011 hl.jidlo Foto:

Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Zpěníme, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova.

Postup
1

Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Zpěníme, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Naklepanou, osolenou a opepřenou roštěnou naklademe do hrnce, zalijeme litrem vody a přidáme kostku Masoxu. Vaříme doměkka asi 50 minut.

Po změknutí roštěnky přendáme do pekáče, poklademe je míchanými vajíčky se slaninou, která jsme si předem připravili, a posypeme strouhaným sýrem. Nakonec malinko podlijeme vývarem z hrnce a zapečeme v troubě. Pečeme asi 20 minut.

Důkladně omyjeme brambory ve slupce, které pokrájíme na čtvrtky. Osolíme, ochutíme grilovacím kořením a dáme do vymaštěného pekáče upéct do vyhřáté trouby asi na 50 minut. Pečeme na 180 stupňů.

 

Hlavní chod

Roštěnka zapečenka

Ingredience:

  • ¾ kg hovězí roštěné
  • 1 Masox
  • sůl
  • pepř
  • 200 g anglické slaniny
  • olej
  • 2 velké cibule
  • voda
  • 8 vajec
  • 300 g eidamu (vcelku)
  • 1 kg brambor

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

oooO
Roštěnka 1 25.03.2011 21:29

To je humus, takhle zkazit roštěnku. FUJ!

modelka
Když se vaří v papiňáku a 12.04.2011 19:51

Když se vaří v papiňáku a ještě takovou dobu, tak je hodně vody třeba. Je třeba o tom mít nějaké informace nebo zkušenost a pak kritizovat :D

janal
a zalít litrem vody v 0 25.03.2011 21:18

a zalít litrem vody v papiňáku, tak nevim nevim

Oliva
Ty bláho, vařit v tlakovém 1 25.03.2011 19:40

Ty bláho, vařit v tlakovém hrnci roštěnou 50 min. nevím, nevím.A ještě do trouby .....

anonym
co se Vám nelíbí, trošku jiná 26.03.2011 23:31

co se Vám nelíbí, trošku jiná úprava hovězího, hovězí potřebuje čas, věřím, že se to rozpadalo na jazyku

reklama