PO - PÁ v 17:50 na Primě

RrrrACHÁ

Prostřeno - 10.3.2011 dezert Foto:

Uvaříme želatinu a necháme vychladnout. Vyšleháme první šlehačku, přidáme jogurt, jeden vanilkový cukr a trochu želatiny.

Postup
1

Uvaříme želatinu a necháme vychladnout. Vyšleháme první šlehačku, přidáme jogurt, jeden vanilkový cukr a trochu želatiny. Do pěti pohárů asi do poloviny nalijeme řádně rozmíchanou hmotu. Druhou šlehačku připravíme stejně, jen do ní dáme tvaroh místo jogurtu. Hmotu nalijeme do pohárů až po okraj a dáme je vychladit.

Na pánvi zkaramelizujeme cukr a zalijeme ho vínem. Přidáme oloupané a rozpůlené švestky a povaříme. Švestky vyndáme a hmotu dál vaříme do zhoustnutí.

Na talíř rovnoměrně rozlijeme hmotu, do které vložíme povařené švestky, a obsah pohárů vyklopíme na kraj talíře. Dozdobíme různými tvary, které vyrobíme ze sušeného mléka, práškového cukru a bílku. Vypracujeme hustou hmotu, kterou rozdělíme na dvě části. Každou obarvíme jinou barvou. Tvary volíme dle svých představ.

 

Dezert

RrrrACHÁ

Ingredience:

  • 700 ml červeného vína
  • 500 g švestek (nejlépe čerstvých)
  • 150 g cukru krystal
  • želatina
  • 500 g tvarohu
  • 500 g bílého jogurtu
  • 2x 200 ml smetany na šlehání
  • vaječný bílek
  • sušené mléko
  • potravinářské barvivo (různé barvy)
  • práškový cukr

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Zuzana Lednoková
marcipan 2 12.03.2011 14:05

to zelený na ty ríži je marcipán?

:)
:) 13.03.2011 08:43

To není rýže ale tvaroh a to na tom je marcipán :)

Verýsek
Není to marcipán... 09.02.2012 12:15

Není to marcipán, je to hmota, vypracovaná ze sušeného mléka, cukru a bílku. A samozřejmě taky z potravinářského barviva.

reklama