PO - PÁ v 17:50 na Primě

Sachrův dort

Prostřeno III - 2.3.2011 dezert Foto:

Máslo s cukrem smícháme, přidáme žloutky, změklou čokoládu a utřeme do pěny. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec zapracujeme z bílků ušlehaný sníh a zlehka promícháme.

Postup
1

Máslo s cukrem smícháme, přidáme žloutky, změklou čokoládu a utřeme do pěny

Přidáme mouku a prášek do pečiva

Nakonec zapracujeme z bílků ušlehaný sníh a zlehka promícháme

Dáme péci asi na tři čtvrtě hodiny do trouby

Upečený a vychladlý dort podélně překrojíme, potřeme džemem a přiklopíme druhou polovinou

Polijeme čokoládovou polevou

Porce můžeme ozdobit šlehačkou a oříšky

 

Dezert

Sachrův dort

Ingredience:  

  • 8 vajec
  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 čokoláda na vaření
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • oříšky
  • meruňkový džem

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

dendie
špatně, špatně, špatně. 0 07.03.2011 17:02

špatně, špatně, špatně. Čokoládu nahradit kakaem? Oříšky? Navíc by pravý sachrův dort mít více vrstev, ne jednu. Holt zase kalamita.

teta běta
neúplný recept 2 03.03.2011 15:38

už se kolikrát stalo, to že postup a suroviny se neshodují s tím co je ve skutečnosti, většinou v receptech něco chybí,
tady píše máslo, ale dává olej,
a váží jakési oříšky, a v receptu není o tom ani slovo,
my zkušené si poradíme, ale co ostatní kteří neví jak to vlastně je,
ono napsat 2OOg másla, a dát tam 2 lžíce oleje je rozdíl.,

Antonin Sebek
Máte naprostou pravdu. 03.03.2011 21:14

Shodou okolností ta paní při tom pečení také něco říkala, ale i v tom jsou dost výrazné odlišnosti:
1/Nejjednodušší je to s tím máslo nebo olej. Říkala, že lepší je dát tam olej, že to bude takové lehčí.
2/Ty oříšky by podle té paní měly být lískové, nepochybně namleté, kolik, ale nikde není
3/Mluvila o čokoládě, ale nakonec do té směsi dala "čtyři lžičky" kakaa. Myslím, že to byly polévkové lžíce. Mělo by to být podle mne to nejkvalitnější a hořké kakao.
4/Mluvila o jednom prášku do pečiva, v textu je půlka
5/Mluvila o pečení při 200 st. C, po dobu asi 30 minut. Nakonec je tam napsáno 45 minut. Paní to připálila, ono záleží na tom konkrétním zařízení, kde pečete.
TAKŽE ZÁHADU PRAVÉHO SACHR-DORTU nebyla zase vyjasněna :-)
Ta Cikánka měla hezkou poznámku, když četla menu: "Tak Sacharovův dort, to jsem ještě nejedla". Dnes připravovala ze "švýcarského" Eidamu.

daniela111
tá Adriana len povedala, že 04.03.2011 19:51

tá Adriana len povedala, že takú tortu nejedla, ale ELiška sa stále navážala do švajčiarskeho predjedla. Predpokladám, že aj u vás sa jedia španielské vtáčiky, ktoré nie sú zo Španielska - a takých príkladov by sme našli celú kopu. Mimochodom, pravá Sacherová torta sa robí z čokolády a bez orieškov.

Adeline 123
poleva 23.01.2013 19:28

Prosím,nevšiml si někdo jak paní dělala tu polevu na dort? Děkuji

reklama