PO - PÁ v 17:50 na Primě

Šafránový krém s uzeným lososem

Prostřeno XI (9) moravskoslezsko 17.3.2015 polévka Foto:

Další gurmánský pokrm, nebudou chutě na hosty příliš novátorské?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
tvraoh 100 g
uzený losos 100 g
trochu pažitky
kuřecí vývar 1 l
sůl
trochu másla
mouka 1 lžíce
šafrán 1 lžíce
limetka 1 ks
Postup
1

Zpěnímemáslo, přidáme mouku, promícháme a přidáme kuřecí vývar; až se provaří, přidáme smetanu a šafrán, 10 minutprovaříme a přidámelososa pokrájeného na malékostičky.Tvaroh osolíme, přidáme trochu lososa, zamícháme, vytvoříme lžičkou nok a obalíme v pažitce.

Témata článku: Polévky, Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Nikdo nerika ze to byl pravy 1 20.03.2015 19:51

Nikdo nerika ze to byl pravy safran :-) takze az si to zkusite uvarit kupte si ten pravy drahy kdyz se vam neco nelibi ;-) Nahodou tohle musela byt uzasna polevka.

Petr-Jižní Čechy
Když to nebyl šafrán,tak 22.03.2015 09:47

Když to nebyl šafrán,tak napiš na rovinu co to bylo a nedělej s tím takový tajnosti inženýrko

Keanak
Nevěřím, že to byl šafrán. 0 20.03.2015 07:09

Nevěřím, že to byl šafrán. Používám ho. Ovšem minimálně. Je opravdu dražší.
PS: K těm cená tady... Internet snese všechno, že!:D

Anonym
Také bych to viděla na 0 19.03.2015 23:53

Také bych to viděla na kurkumu, při tom množství jaké tam sypala se divím, ze strávnici neměli halucinace.

Alča55
Šafrán ve formě prášku jsem 3 19.03.2015 18:02

Šafrán ve formě prášku jsem ještě neviděla. Vždy jsou to jemné sušené žluté "tyčinky", tj. sušené blizny šafránu setého. Tipuju to na kurkumu nebo světlici. Losos nebyl uzený, to by z něj ta kůže - kdyby se uzený prodával v takových velkých kusech - šla stáhnout lehce.

Nitas/
Alči, na internetu je v 19.03.2015 18:17

Alči, na internetu je v nabídce šafrán pravý, šafrán žlutý... buď mletý a nebo celý - nitky. Země původu je různá /Francie, Španělsko, Irán, Řecko, Itálie ..., nabídka i v biokvalitě.

Nitas/
Alči - našla jsem v nabídce i 19.03.2015 18:27

Alči - našla jsem v nabídce i uzeného lososa s kůží. Dala bych odkaz - ale admin by mě smázl. Tak ve zkratce profi catering Pha.

Anonym
Alčo, pravý kvalitní šafrán 23.03.2015 19:13

Alčo, pravý kvalitní šafrán je tmavě červený (v jídle barví do žluta). Nejkvalitnější je z Íránu. Ten s více žlutýma tyčinkama bývá většinou ze Španělska. Pouzešoranžovo žlutej je většinou světlice barvířská nebo měsíček lékářský.

Týýna
Sice se říká, jako šafránu, 5 19.03.2015 15:41

Sice se říká, jako šafránu, ale 10 g se dá pořídit za stovku, takže není problém.

Nitas/
Se k Vám, s dovolením, 19.03.2015 17:56

Se k Vám, s dovolením, přidám, Týno. Přiznávám, že jsem šafrán nikdy nekupovala - neměla jsem tu potřebu. Ale cenová relace je v normálu. Porovnám-li s dnešní obvyklou cenou za běžné koření, tak šafrán zase tak superhyper drahý není. Lanýže by byly jiná perda.

reklama