PO - PÁ v 17:50 na Primě

Silný hovězí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi

Prostřeno XI (12) plzeňsko 10.4.2015 polévka Foto:

Jitčin vývar byl silný, ale bohužel také sladký. Mohlo za to množství cibule a mrkve, zeleninou nešetřila.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
morková kost 3 ks
přední hovězí s kostí 500 g
cibule
mrkev 4 ks
celer
česnek 2 stroužky
sůl 1 kelímek
nové koření
Na nudle:
vejce 1 ks
sůl
Postup
1

Do většího hrnce dáme všechny suroviny bez nudlí a necháme vařit aspoň dvě hodiny. Maso a kosti scedíme, nakrájíme na malé kousky a ještě před tím, než vrátíme do hrnce maso i pokrájenou zeleninu, uvaříme ve vývaru domácí nudle.

2

Zatímco se vaří vývar, uděláme nudle. Na vál dáme mouku, kterou osolíme, uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme válečkem na tenkou placku, tu dáme schnout na papír. Když nám těsto trochu oschne, nakrájíme nožem nudle dle požadované velikosti a necháme je opět schnout. Hotové nudle uvaříme v polévce, kterou ještě ozdobíme zelenou natí nebo libečkem.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama