PO - PÁ v 17:50 na Primě

Silný hovězí vývar se zeleninou a játrovými knedlíčky

Prostřeno XI (22) 15.6.2015 polévka Foto:

Knedlíčky byly sice rustikálně nepravidelné, ale výborně ochucené jako celá polévka, která se prý „táhla“ až osm hodin.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5-8
Suroviny
hovězí kosti 2 kg
hovězí přední maso 1 kg
mrkev 500 g
celer 500 g
petržel 500 g
řapíkatý celer 3 stonky
játra 500 g
česnek 3 stroužky
voda 3 l
sůl
majoránka
Postup
1

Z opečených kostí a masa připravíme silný vývar, který necháme pomalu táhnout, až několik hodin. Vývar scedíme, přidáme nakrájenou zeleninu, řapíkatý celer až na závěr, aby křupal. Játrové knedlíčky připravíme v kutru (mixéru) z jater, soli, česneku a strouhanky do polotuhé konzistence a pomocí dvou lžic tvoříme nočky, které zavaříme do polévky. Dochutíme solí a pepřem.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama