PO - PÁ v 17:50 na Primě

Slavnostní hovězí polévka

Prostřeno III - 7.2.2011 polevka Foto:

Hovězí ossobuco a oháňku dáme pozvolna vařit do studené vody. Přidáme nové koření, černý pepř, polévkové koření, špetku cukru, šalvěj, mrkev, celer a libeček.

Postup
1

Hovězí ossobuco a oháňku dáme pozvolna vařit do studené vody

Přidáme nové koření, černý pepř, polévkové koření, špetku cukru, šalvěj, mrkev, celer a libeček

Vaříme pomalu doměkka asi dvě a půl hodiny

Přecedíme, dáme zpět kousky obraného hovězího masa a na másle podušenou zeleninu

Dochutíme

Jako příloha jsou vhodné vařené nudle

 

Polévka

Slavnostní hovězí polévka

Ingredience:

  • 250 g ossobuco
  • 250 g hovězí oháňky
  • nové koření, pepř
  • polévkové koření
  • špetka cukru
  • šalvěj
  • 1 mrkev
  • ½ celeru
  • libeček

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

sharka
kost s dírou....většinou u dobrýho řezníka 0 08.02.2011 06:50

telecí nožičky jsem neviděla ani nepamatuju....jen nevím, proč tomu říkají italsky, když jsme v Čechách. A ten panák koňaku,ten v receptu chybí.......

anonym
Prosba 3 07.02.2011 19:03

Vážený pane,prozraďte prosím,kde kupujete "hovězí" ossobucco?Víte vůbec,co to je?

anonym
Slavnostní polévka 08.02.2011 16:23

Odkdy jsou nudle přílohou?

gourmet
nudle 17.02.2011 15:17

od doby kdy je v Cine vynalezli.....

bob a bobek
Výraz ossobucco skutečně 08.02.2011 21:07

Výraz ossobucco skutečně pochází z italských receptů,kde se podává dušené.V terminologii českých řezníků se však pod tímto názvem dá(po známosti)sehnat kousek 3-4 cm silného mladého telecího masa mezi kolenem a kližkou na přední noze.Oproti kližce by uprostřed měla být ještě chrupavčitá kost.Tento díl masa je obzvláště vhodný,stejně tak jako hovězí oháňka k přípravě silných vývarů.Tak dobrou!

jaro321
to anonym 30.12.2012 17:10

Nevím proč vás tak irituje, že jsou nudle uvedeny jako příloha. Sice se obvykle používá výraz "vložka do polévky", ale i výrazu "příloha" každý normální člověk rozumí.

reklama