PO - PÁ v 17:50 na Primě

Slepičí vývar s máslovými noky

Prostřeno XI (18) 29.5.2015 polévka Foto:

Dobrý silný slepičí vývar byl také správně horký a soupeře potěšil a zahřál. Mohli si k němu nabídnout čerstvou petrželku nebo řeřichu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Suroviny
slepice 1 ks
mrkev 2 ks
kořenová petržel 2 ks
kousek celeru
menší cibule 1 ks
nvé koření 4 kuličky
máslo 1 lžíce
sůl
Na noky:
krupička 4 lžíce
rozpuštěné máslo 2 lžíce
vejce 1 ks
čerstvá petrželka
sůl
Postup
1

Slepici, jednu mrkev, jednu petržel, cibuli, kousek celeru a koření dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny. Zbylou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo a na másle orestujeme. Vývar slijeme, původní zeleninu z vývaru vyhodíme.

2

Vejce, krupici a rozpuštěné máslo smícháme v řidší hladké těstíčko, lehce osolíme a vmícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku. Lžící vykrajujeme noky, které házíme do vařící polévky. Nočky jsou hotové, když vyplavou.

3

Vychladlou slepici obereme, maso nakrájíme na kousíčky a s opečenou zeleninou vrátíme dovývaru s noky a podáváme.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama