PO - PÁ v 17:50 na Primě

Smažené jahody v těstíčku

Prostřeno - 22.12. dezert Foto:

Smetanu (400 ml) a Amaretto ohřejeme (nevařit), ve směsi rozpustíme 2 sáčky želatiny v plátcích a 4 sáčky vanilkového cukru a necháme zchladit. Zbylou smetanu vyšleháme a vmícháme do směsi. V nádobě necháme ztuhnout v lednici.

Postup
1

Mandlová pěna:

Smetanu (400 ml) a Amaretto ohřejeme (nevařit), ve směsi rozpustíme 2 sáčky želatiny v plátcích a 4 sáčky vanilkového cukru a necháme zchladit. Zbylou smetanu vyšleháme a vmícháme do směsi. V nádobě necháme ztuhnout v lednici.

Křehké těsto připravujeme jako těsto na palačinky.

Jahody namočené v křehkém těstě smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci. Podáváme ještě teplé s mandlovou pěnou.

 

Dezert

Smažené jahody v křehkém těstíčku s mandlovou pěnou


Ingredience:

Mandlová pěna:

  • 800 ml smetany (31%)
  • 150 ml Amaretta
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 2 sáčky želatiny v plátcích

Křehké těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce Solamylu
  • sůl
  • cukr
  • 2 vejce
  • mléko
  • jahody
  • fritovací olej

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Franta Novák
hubertův šleh 0 21.05.2011 12:34

držím Ti palce při vaření Lucie...asi vařím ve stejném stylu jako Ty a ostatním chutná...

reklama