PO - PÁ v 17:50 na Primě

Smetanové brambory s kuřecím masem, špenátem a gorgonzolou

Prostřeno XI (7) jihočesko 6.3. 2015 hl. chod Foto:

Hostitelka vše připraví jako zapečenou variantu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
brambory 750 g
čerstvý špenát 200 g
kuřecí prsa 6 plátků
směs sušených bylinek (petrželka, pažitka, libeček)
cibule 1 ks
Postup
1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špenát podusíme, osolíme a ochutíme česnekem. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky. Cibuli nakrájíme na kolečka.

2

Zapékací misku vymažeme olejem, na dno dáme kolečka cibule a brambor, osolíme, přidáme maso a špenát. Vrstvy opakujeme a zakončíme bramborami a zakryjeme víkem misky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Potom odklopíme a necháme brambory na povrchu opéct (asi 10 minut).

3

Nakonec posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme. Se solí to nepřeháníme, jelikož gorgonzola je dost slaná!

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

januskacoli
Ve smetanovych bramborech 0 19.07.2015 03:13

Ve smetanovych bramborech chybi smetana, kolik se ji tam dava ? Predpokladam, ze se cela smes zaleje po ukonceni posledni vrstvy brambor, nebo je to jinak ?

reklama