PO - PÁ v 17:50 na Primě

Smetanové risotto s vepřovou panenkou

Prostřeno XI (7) jihočesko 3.3. 2015 hla. chod Foto:

Rýže arborio, ze které se připravuje pravé italské rizoto, bývá podle soutěžících velmi často tvrdá – jak se hostitelka zavděčí tentokrát?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
rýže arborio 400 g
bílé víno 2 sklenky
cibule 1 ks
máslo 3 plátky
hovězí vývar
parmazán
vepřová panenka
bylinky
sušené švetky
Postup
1

Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zamícháme, aby se omastila. Zalijeme dvěma sklenkami vína a mícháme. Osolíme, přidáme vývar – postupně, po naběračkách – a občas mícháme. Až je rýže uvařená al dente, vypneme sporák a přidáme 2–3 plátky másla, dle chuti trochu pepře a smetanu, parmazán, osmaženou slaninu a zamícháme. Necháme 3minuty odpočinout a podáváme.

2

Naloženou panenku v oleji, bylinkách, soli a pepři zprudka opečeme ze všech stran a dáme na chvilku do trouby dojít. Švestky zamotáme do slaniny a propíchneme párátkem a osmahneme na pánvi.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama