PO - PÁ v 17:50 na Primě

Šneci, Caprese

Prostřeno XI (11) liberecko 3.4.2015 předkrm Foto:

Co bychom si počali bez lískového těsta? A ke šnekům se hodí vtipně naservírovaný osvěžující italský salátek.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Šneci:
plátkový tvrdý sýr
salám 100 g
šunka 100 g
niva 50 g
oblíbené koření
vejce 1 ks
Caprese:
rajčata 5 ks
balsamico
Postup
1

Na šneky si nejprve rozválíme listové těsto, které potřeme slabou vrstvou hořčice, můžeme použít i osvědčené koření. Poklademe plátky sýra, šunky, oblíbeného salámu. Smotáme a nakrájíme na cca 1-2 cm široká kolečka, která klademe na pečicím papírem vyložený plech. Do středu každého šneka vložíme kousek nivy a můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na cca 170 stupňů do zlata (asi 20 minut).

2

Caprese: Rajčata omyjeme, nařežeme (ale nedořízneme!) na plátky. Do vzniklých zářezů vložíme na kolečka nakrájenou mozzarellu a lístky bazalky. Pokapeme olivovým olejem. Kdo má rád, podává ještě pokapané balsamikem.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

obě jste
piče 1 04.04.2015 16:14

piče

síto
to 16:14 a ty? Psát nemusíš 04.04.2015 17:11

to 16:14 a ty? Psát nemusíš

Anon
Lískové těsto je chybný 2 04.04.2015 00:09

Lískové těsto je chybný název, i když dost používaný. Správně je LISTOVÉ nebo LÍSTKOVÉ, od slova list, lístek, protože tvoří vrstvy (jako lístečky na sobě), jak říkáme „lístkuje“.
Ten, kdo to neví, vynechává to písmenko T, což ale úplně změní význam, protože toto těsto nemá s lískami ani ničím podobným nic společného.

ježibaba
já absenci písmena T v tomto 04.04.2015 14:49

já absenci písmena T v tomto případě beru spíš jako překlep v textu pod obrázkem, protože v receptu je to již správně. Zde psané recepty nelze brát tak zcela vážně, ten, kdo je píše je lempl.

Ježibabo,
souhlasím. Podle zdejších 05.04.2015 17:49

souhlasím. Podle zdejších receptů se často nedá vařit. A lískové jsou jen ořechy, ne těsto.

reklama