PO - PÁ v 17:50 na Primě

Šopský salát

Prostřeno! XII (2) 25.8. předkrm Foto:

V originálním šopském salátu cukr nebývá, zato se tam dává koření čubrica. Salát pochází z okolí Sofie a Dupnice a jmenuje se po obyvatelích nazývaných Šopové.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
rajčata 4 ks
okurka hadovka 1 ks
balkánský sýr (feta) 300 g
žlutá paprika 2 ks
ocet 2 lžíce
sůl
olivový olej 2 lžíce
Postup
1

Zeleninu i sýr nakrájíme na kostičky. Z pepře, cukru, vody, oleje, octa vyrobíme zálivku, kterou zalijeme smíchanou a nakrájenou zeleninu včetně sýru. Dáme vychladit a předkrm je připraven k podávání, ideálně s pečivem.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Saláty, Vegetariánské, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama