PO - PÁ v 17:45 na Primě

Souvlaki, tzatziki, pečivo

Prostreno! XIV (15) 22.11. pred Foto:

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Souvlaki
kuřecí horní stehenní řízky 1,5 kg
česnek 4-6 stroužků
panenský olivový olej
sušené oregano
sůl
černý pepř
špejle nebo kovová napichovátka
Tzatziki
pravý řecký bílý jogurt 500 g
větší salátová okurka 1 ks
olivový olej 100-200 ml
šťáva z citronu 1 ks
vinný ocet 1/2 lžíce
česnek 4 stroužky
sůl
Postup
1

Souvlaki: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a promícháme s prolisovaným česnekem v olivovém oleji. Necháme odležet v lednici minimálně do druhého dne. Maso napichujeme na špejle, jednotlivé kousky masa proložíme ještě kolečky česneku. Pečeme v pekáči, v troubě rozpálené na 200 stupňů 30 minut nebo na stolním grilu 10 – 15 minut.

2

Tzatziki: Salátovou okurku oloupeme a vykrojíme jadřinec, nastrouháme. Dáme okapat do cedníků nebo vymačkáme šťávu přes látkovou čistou utěrku. Poté okurku přidáme do vychlazeného jogurtu s ostatními ingrediencemi. Jen olivový olej přidáváme nakonec. Hotové tzatziki dáme alespoň na hodinku do ledničky vychladit.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Hača
bylo by možné zveřejnit 0 24.11.2016 12:45

bylo by možné zveřejnit recept na chleba pečený v pekárně?

reklama