PO - PÁ v 17:45 na Primě

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino s pancettou

VIP Prostřeno V (40) Sokolová - hl. chod Foto:

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Suroviny
spaghetti 1 dávka
italská šunka pancetta 200 g
chilli papričky 1 dávka
olivový olej 1 dávka
jarní cibulka 1 svazek
stroužky česneku 8 kusů
parmezán 1 dávka
citrony 4 kusy
Postup
1

Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

Dvě chilli papričky si nakrájíme na tenké kolečka a zbavíme je jadýrek (záleží jak moc pikantní pokrm chceme mít)

Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka

Spaghetti vložíme do vařící vody a vaříme cca 9 min

na způsob al dente

(to znamená aby byly trochu tvrdé)

Špagety slijeme

Na pánev s rozehřátým olivovým olejem dáme pancettu, až začne sklovatět přidáme zbytek- chilli, jarní cibulku a česnek

Vše osmahneme dozlatova, poté na pánev přidáme uvařené špagety a vše promícháme

Špagety ještě zalijeme kapkou olivového oleje

Hotový pokrm dozdobíme nahrubo nastrouhaným parmezánem

Hl. chod:

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino s pancettou

Témata článku: Těstoviny, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonymousssssssss
citrony 0 05.10.2012 16:42

Prave jsem chtela napsat..a co ty citrony..??Co to je vždycky za odlišný postupy od receptu...:D Kdyby s tim neco delali nebo to opravili

reklama