PO - PÁ v 17:50 na Primě

Španělský ptáček, bramborová kaše, okurka

Prostřeno! XII (3) 3.9. hl. chod Foto:

Ptáček se hostiteli povedl, bohužel ale nedotáhl hlavní chod do konce, chyběla dobrá omáčka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hovězí zadní 1 kg
vejce 3 ks
sůl
naložené okurky
olej nebo sádlo
Bramborová kaše:
brambory 2 kg
mléko 1 l
kus másla
sůl
Postup
1

Z hovězího masa uděláme plátky, které dobře vyklepeme, opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Naporcujeme vejce uvařená natvrdo, přidáme pokrájenou okurku a kus slaniny – vše zabalíme v závitek, který zajistíme, aby nevypadla náplň. Ptáčky opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, doděláme omáčku.

2

Podáváme s bramborovou kaší a kysanou okurkou. Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě a dobře je rozšleháme s horkým mlékem, které přidáváme postupně, a kusem másla.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonym
pro 5 lidi 3 vejce... 1 04.09.2015 14:11

pro 5 lidi 3 vejce... zajimave pocty, nejspise kupecke...

Veruschka
No, on zřejmě dával do 05.09.2015 22:35

No, on zřejmě dával do každého ptáčku jen půlku - já třeba dávám jen čtvrtku :-)

Veruschka
Jak chce dodělat omáčku, když 0 03.09.2015 21:57

Jak chce dodělat omáčku, když tam nedal cibuli - to je základ pod ptáčky.

reklama