PO - PÁ v 17:50 na Primě

Španělský ptáček s rýží

Prostřeno III - 8.2.2011 hl.jidlo Foto:

Hovězí maso nasolíme, přidáme trochu pepře, potřeme hořčicí a necháme hodinku odležet v lednici. Potom tvoříme závitky, do kterých vkládáme šunku, slaninu, vejce a okurky.

Postup
1

Hovězí maso nasolíme, přidáme trochu pepře, potřeme hořčicí a necháme hodinku odležet v lednici. Potom tvoříme závitky, do kterých vkládáme šunku, slaninu, vejce a okurky. Na tuku osmažíme cibuli dozlatova a dáme na ni péct maso. Dusíme do změknutí.

Poté závitky vytáhneme a vydušenou šťávu zahustíme moukou. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Závitky dáme do zapékací mísy, zalijeme hotovou šťávou, přidáme kousek másla a dáme do vyhřátě trouby asi na 15 minut. Uvaříme tři druhy rýže. Jednu čistou, do které po uvaření nakrájíme zelenou petržel. Do druhé přidáme při vaření lžičku kari koření, třetí typ vaříme se zeleným hráškem.

Červené hlávkové zelí necháme asi 3 minuty projít varem. Nastrouháme, přidáme cibulku, osmaženou slaninu a dochutíme cukrem, solí a octem. A salát je hotový.

 

Hlavní chod

Španělský ptáček s rýží, okurkami a zelným salátem

Ingredience:

  • 500 g zadního hovězího
  • 1 cibule
  • 150 g šunky
  • 150 g slaniny
  • 2 vejce
  • hořčice
  • okurky ve sladkokyselém nálevu
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • rýže
  • kari koření
  • zelený hrášek
  • petrželová nať
  • 1 červené hlávkové zelí
  • cibulka
  • cukr, sůl, ocet

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Simule
A já mu fandila.... 1 10.02.2011 08:44

A já mu fandila....

jola
já taky a bylo mi ho fakt 10.02.2011 17:16

já taky a bylo mi ho fakt líto.....

Simule
Španělsky ptáček 0 10.02.2011 08:39

recept vypadá lákavě,škoda,že se soutěžímu nepodařili uvařit...dávala jsem mu šanci na vyhru.

stachovil
hledám recept 0 09.02.2011 18:53

Hledal jsem recept na španělské ptáčky z PROSTŘENO právě kvůli té poslední ingredienci, kterou je onen bagr, ale tady o něm není ani zmínka ?.?.?. :-) :-) :-)

anonym
Španělský ptáček 0 09.02.2011 17:24

je naše oblíbené jídlo. Mám ráda, když jsou i v omáčce mimo závitků kousky párku, okurky a vajíčka. S rýží i s knedlíkem je to bašta.

reklama