PO - PÁ v 17:50 na Primě

Špenátová polévka

Prostřeno XI (11) liberecko 31.3.2015 polévka Foto:

Polévka byla výborná, ale mladý kuchař dostal radu, že pokud chce, aby si česnek zachoval říz, má ho přidat až nakonec.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
česnek 3 stroužky
máslo 2 lžíce
mražený špenát 1 balení
bujon 1 kostka
sůl
cibule 1 ks
smetana ke šlehání
hladká mouka 3 lžíce
vejce 2 ks
Postup
1

Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme ji zpěnit na másle. Přidáme špenát a asi čtvrt litru vody, necháme podusit. Poté přidáme bujón a utřené stroužky česneku.

2

Když je cibule rozvařená do ztracena, přidáme smetanu, ztlumíme plamen a dochutíme. Připravíme si mouku rozkvedlanou ve vodě, polévku zahustíme a mouku necháme provařit. Poté polévku vypneme a na závěr zašleháme vejce.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama