PO - PÁ v 17:50 na Primě

Špenátová roláda plněná uzeným lososem

Prostřeno XI (7) jihočesko 3.3. 2015 předkrm Foto:

Tento pokrm vyvolá u soutěžících různé představy o tom, jak bude losos zabalený do špenátu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Suroviny
špenátové listy 150 g
nastrouhaný parmazán 3 lžíce
vejce 3 ks
smetana ke šlehání 100 ml
uzený losos 250 g
sůl
Postup
1

Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Poté je rozmixujeme a vložíme do kastrůlku, přilijeme smetanu, přidáme pepř, žloutky, parmazán a mouku. Směs zahřejeme a mícháme, dokud nezhoustne.

2

Z vaječných bílků připravíme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do vychladlé hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 7 až 10 minut při 180°C.

3

Upečený plát necháme vychladnout. Poté ho překlopíme na potravinovou fólii a odstraníme papír, na kterém se pekl. Potřeme čerstvým sýrem, poklademe plátky uzeného lososa a pevně zavineme. Roládu zabalíme do fólie a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním ji vybalíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové plátky.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama