PO - PÁ v 17:50 na Primě

Špenátový krém s vejcem a parmazánem

Prostřeno XI (16) 8.5.2015 polévka Foto:

Z krému se vyklubala nemixovaná špenátová polévka s vařenými vejci a možná by jí více „slušela“ vejce ztracená.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
máslo 50 g
mražený špenát 400 g
hovězí vývar 700 ml
smetana 250 ml
parmazán 50 g
česnek 2 stroužky
vejce 2 ks
Postup
1

V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme špenát a deset minut restujeme, poté zalijeme vývarem a vaříme. Pak přidáme česnek a přilijeme smetanu. Provaříme dalších asi deset minut. Natvrdo uvařená vejce rozpůlíme a dáme do každé porce jednu polovinu.

2

Polévku navrchu ozdobíme hoblinkami parmazánu.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama