PO - PÁ v 17:50 na Primě

Špíz se sladkým melounem, pršutem, rajčaty a mozzarellou

Prostřeno XI (15)  28.4.2015 předkrm  Foto:

K tradičnímu italskému předkrm nevšedně zkombinovanému a servírovanému hostitelka plánovala i pivní pečivo, které neupekla, ale hrnkový recept uvádíme.

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Suroviny
žlutý meloun 1 ks
menší rajčata 5 ks
olivový olej 1 panák
cukr 1 špetka
menší mozzarella 3 ks
parmský šunka 100 g
Na bagetky:
clebová mouka 1 hrnek
vejce 1 ks
droždí 1 ks
sůl
kmín
světlé pivo 1 hrnek
Postup
1

Špízy: Každému dáme na špejli kousky melounu, naaranžované parmské šunky, plátek mozzarelly a čtvrtky (půlky) rajčete. Podáváme zakapané olejem a stroškou oblíbeného dresinku.

2

Na bagetky lehce osolíme mouku a uděláme do ní důlek. Ohřejeme pivo, které nalijeme do mouky, poté přidáme droždí, špetku cukru, žloutek a olej. Těsto necháme 45 minut kynout. Až těsto vykyne, vytvarujeme bagetky, které klademe na pečicí papír na plech. Potřeme je žloutkem, pokmínujeme, posypeme hrubou solí a dáme péct.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama