PO - PÁ v 17:50 na Primě

Staročeský pečený králík s krkovičkou, zelí, knedlík

Prostřeno! XII (1) 17.8. hl. chod Foto:

Klasický český recept, kdy se králík při pečení doplňoval většinou bůčkem, aby jeho dietní maso nebylo tak suché.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
králík 1 ks
krkovice 500 g
česnek 1 palice
cibule 1 ks
kus sádla
sůl
kmín
bílé zelí 1 hlávka
červené zelí 1 hlávka
brambory 1 kg
vejce 1 ks
cukr 1 špetka
sůl
Postup
1

Očištěného králíka ochutíme česnekem a kořením, stejně tak i krkovici, a maso upečeme spolu na pokrájené půlce cibule a kuse sádla, občas podléváme.

2

Obě zelí pokrájíme nebo nastrouháme a připravíme na cibulce, orestujeme a dochutíme dle potřeby, podusíme doměkka.

3

Brambory nejlépe den předem uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce a sůl. Vyhněteme s moukou a vytvarujeme menší šišky knedlíků, které vaříme v osolené vodě maximálně dvacet minut. Pokrájíme nití a podáváme. (Jiřina udržela knedlíky teplé pod peřinou).

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama