PO - PÁ v 17:50 na Primě

Šťavnatá kuřecí stehýnka a...

Prostřeno - 1.2.2011 Veronika Jeníková - hl.jidlo Foto:

Kuřecí stehna omyjeme, dáme do sáčku na pečení a zasypeme směsí koření na kuře s česnekem. Sáček potom vložíme na plech do trouby rozehřáté na 180 až 200 stupňů.

Postup
1

Kuřecí stehna omyjeme, dáme do sáčku na pečení a zasypeme směsí koření na kuře s česnekem. Sáček potom vložíme na plech do trouby rozehřáté na 180 až 200 stupňů.

Vepřová pečeně se švestkami

Ingredience: vepřová pečeněšvestkysměs koření na vepřovou pečenisáčky na pečení

postup:

Vepřovou pečeni omyjeme a uprostřed vykrojíme otvor, do kterého dáme sušené švestky. Potom vložíme do sáčku na pečení a zasypeme směsí koření na vepřovou pečeni. Sáček poté vložíme na plech do trouby rozehřáté na 180 až 200 stupňů.

Obě masa můžeme péct společně. Sáčky lze během pečení propíchnout.

Přílohy: americké bramboryrýže

postup:

Rýži uvaříme běžným způsobem. Zmražené americké brambory nasypeme na plech, můžeme použít pečicí papír nebo plech vymazat. Plech vložíme do rozpálené trouby a pečeme, dokud brambory nejsou hotové.

 

Hlavní chody

Šťavnatá kuřecí stehýnka  s česnekem

Ingredience:

  • kuřecí stehna
  • směs koření na kuře s česnekem
  • sáčky na pečení

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

katelucky
sáčky 1 06.02.2011 12:20

Dnes jsem dělala maso vepřové v pytlíku - ***. Nic tak hnusnýho jsem ještě k obědu rodince nikdy nedala. Jediný co se dalo jíst, byla švestka. Škoda masa!!!!! Už nikdy žádný hotový pytlíkový směsi, nikdy!!!!

01Luccie
... sáčky ... 11.02.2011 20:27

Také jsem vyzkoušela a přesto, že z "polotovarů" běžně nevařím, bylo to dobré a splnilo očekávání. Nevím tedy, co s tím "katelucky" vyváděla ??? :o) Jinak samotné sáčky používám a vždy maso šťavnaté a pečení bez tuku je na 1*

Bára Zouharová
pečící pytlítky 0 06.02.2011 12:11

Tak jsem právě dala do trouby kuře v pytlíku, jsem zvědavá, jaké bude. Koupila jsem je včera v supermarketu, od firmy *** (stejná firma co prodává čepičky)za 70 Kč 8ks.

Meris
Vdobách totality 0 04.02.2011 10:19

to bylo k dostání v domácích potřebách,které byly na každým rohu,v těch 80.letech se to dost používalo.Nic nového,neobjevili jsme teď Ameriku.Kde to mají v současné době hobbymarketů,nevím.Ale v potrav.řetězcích to má jistá fa i s přísadou,akorát si musíte koupit to kuře k tomu.cHtěla jsem kdysi vyzkoušet už tenkrát,nikdy k tomu nedošlo,nesmím zapomenout to zkusitr aspoň teď.

Ell
Kuře v sáčku 0 03.02.2011 19:56

Pane Gustave,
kuřátko (stehna, špalíčky, křidýlka jak je libo) je pečené v sáčku moc dobré. Získá to díky tomu koření a páře (sáček se vždy nadme) opravdu dobrou chuť a to maso je jak 2 dny naložené a velmi šťavnaté. Já vždycky sáček cca 20 min. před koncem pečení rozstřihnu a nechám grilovat do požadované barvy.
Ostatní údaje jsou uvedeny na obalu, pokud dodržíte doporučené množství masa (já se přiznám, že ho tam dávám i víc než je doporučeno)na jeden sáček, nemusíte se bát přesolení.
Na trhu jsou tuším dva druhy - jeden s paprikou, druhý s česnekem, osobně dávám přednost té druhé variantě.
Podávám s těstovinovým salátem.

Jitka123
Kde se prosím dají ty pečící 0 03.02.2011 19:56

Kde se prosím dají ty pečící sáčky koupit?Zkoušela jsem to dnes v zavedeném velkém papírnictví,ale bez úspěchu.Prý to mám zkusit v dom.potřebách.

anonym
nahodou dobry napad kdo drži 1 02.02.2011 15:56

nahodou dobry napad kdo drži jakou koli dietu

Gustav
Jaké to je? 02.02.2011 22:05

Pamatujete si ještě jaké to bylo? Nebylo to více uvařené než propečené?
Údaj : sáček koření + kus masa = dobrý, nebo málo (moc) slané atp.
Co barva masa? Asi nic moc, když se to neujalo. Porovnáte-li přípravu masa v alobalu nebo v sáčku, kdo vyhraje? Děkuji.

regi
KUře v sáčku už jsem pekla 0 02.02.2011 07:13

KUře v sáčku už jsem pekla před 15 lety ,nic nového!!!!

kamo1919
...díky za dobrou a rychlou 0 01.02.2011 20:43

...díky za dobrou a rychlou inspiraci.Určitě vyzkouším,vypadalo to velice lákavě paní Jeníková je příjemná paní,doufám,že bude favorit...

reklama